Školski pribor, Knjižara Čičak, Zvezdara, Borča

Školski pribor

Mesec septembar je vesnik jeseni ali i početka nove školske godine. Kao i svaki drugi početak i ovaj je težak i treba se najbolje pripremiti za njega. Knjižara Čičak je tu za Vas i rešiće vam glavobolje u planiranju i nabavci kada je školski pribor za Vašeg školarca u pitanju.

Školski pribor u širokom asortimanu očekuje Vas u našim knjižarama. Ako niste baš sigurni šta Vam treba naše iskusno osoblje će Vam vrlo rado pomoći. Ne morate juriti okolo i nabavljati sa više strana jer Čičak ima sve što Vam treba – kvalitet, raznovrsnost i povoljne cene.

Školski pribor, ranac, Knjižara Čičak

Rančevi

Možemo da se pohvalimo izuzetno velikim izborom rančeva za sve uzraste. Namenjeni su predškolcima, prvacima, starijim osnovcima, srednjoškolcima, poslovnim ljudima, za sport i slobodno vreme. Selekciju smo pravili tako da rančevi pre svega budu kvalitetni, atraktivni, da za vaš novac dobijete najviše, da imaju garanciju kvaliteta. Nadamo se da smo zadovoljili potrebe i najzahtevnijih kupaca.

Ukoliko ste zadovoljni rancem koji ste kupili kod nas to nam je onda siguran znak da smo napravili dobar izbor, da je školski pribor koji nudimo stvarno kvalitetan i da ćete nas preporučiti i opet nam pokliniti vaše poverenje. Mi smo naše poverenje poklonili sledećim proizvođačima:

– Pulse office –

– Statovac –

– Belmil –

Pulse office

Proizvodi pod brendom PULSE proizvedeni su po visokim standardima kvaliteta materijala i preciznosti izrade. Dizajn proizvoda osmišljen u dizajnerskom timu kompanije „Pulse Office“ i odlukuje atraktivnost i udobnost pri upotrebi kao i najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu. Školski pribor pod ovim brendom je jedan od najboljih na tržištu.

PULSE proizvodi rančeve za sve uzraste i torbe za sport. Rančevi za prvake proizvedeni su tako da veličinom i oblikom pokrivaju sve zahteve mališana. Ojačana ledja do 22l, kabanica, veliki broj pregrada, ojačano dno, pernica istog dizajna, anatomic air system, mogućnost podešavanja kaiševa. U ponudi su rančevi na točkiće istog kvaliteta.

Rančevi za starije osnovce i srednjoškolce odlikuje veliki broj pregrada, atraktivan dizajn, prorez za slušalice, pregrada-ojačanje za lap-top, tablet, pregrada za nočare…

U PONUDI SU RANČEVI 2U1.

Pulse® proizvodi su u potpunosti pokriveni garancijom prema originalnom vlasniku u smislu defekata u materijalu ili prilikom izrade za kompletan vek trajanja proizvoda (maksimalno 2 godine).

Belmil

„Belmil“ rančevi napravljeni su od visoko kvalitetnih i vodootpornih materijala. Dizajnirani tako da svako dete može naći školsku torbu koja mu najviše odgovora.

Trajnost

Ojačani su svih strana a pogotovo sa dna, što im takođe daje stabilnost i trajnost. Donji deo ima dodatne funkcije: Samo dno je veoma stabilno tako da ne dolazi do prevrtanja ili pomeranja torbe, pa ona ostaje čista.

Ergonomija

Ergonomski dizajnirana, tapacirana zadnja strana torbe obezbeđuje minimalno opterećenje kičme. Naramenice su takođe veoma udobne i prilagodive deci, tako da je svakodnevna udobnost zagarantovana.

Prostoran unutrašnji prostor

Ove torbe nude podeljene segmente za skladištenje da bi pomogla deci da lakše raspodele njihove stvari za školu. Knjige i sveske svih formata savršeno staju u torbu. Bočni dzepovi mogu se lako upotrebiti za skladištenje flaše sa vodom, tako što se prekrivač džepa stavi iza boce sa vodom (do 0.7 l).

Dodaci

Na poklopcu nalazi se više ručki različitih namena. Prva ručka je i najveća, tako da je i roditelji mogu koristiti dok nose torbu. Druga ručka obložena je gumom, tako da deca mogu lako da je nose u rukama. Treća ručka je postavljena pozadi da bi torba mogla da se okači na čiviluk. Dokaz da školski pribor može biti dosta praktičan.

Preporučeno od Doktora Specijaliste!

Školske torbe Belmil su ortopedski i anatomski izvrsne! ” -Prof.Dr. Meszaros Tamas iz  Departmana za Ortopeiju Univerziteta Segedin, Mađarska.

Sigurnost

Sa „Belmil“ torbom sigurnost je zagarantovana i kad je mračno: fluorescentni elementi postavljeni su na pažljivo odabrana mesta, jaka i laka za upotrebu, reflektujuća metalna bravica, obezbeđuju sigurnost i vidljivost po mraku.

Statovac

NAJATRAKTIVNIJI RANČEVI U PONUDI.

OSIM IZVRSNOG KVALITETA  PRIVLAČE PAŽNJU LIKOVIMA  DISNEY JUNAKA.

Dobitnik nagrade Disney licencor godine 2015 u Srbiji.

Svaki ranac prati pernica, kesa za patike, sveska, blokčić,novčanik, bocu za vodu sa likom vašeg omiljenog junaka. Rančevi za prvake imaju ojačano dno, anatomic air system, podesive kaiševe, veliki broj pregrada, ojačana ledja. Od skoro su tu I koferčići formata A3 u koji staje blok br.5 a ukrašen je likom crtanog junaka kao i na rancu.

Školski pribor, Knjižara Čičak, Zvezdara, Borča

Osim rančeva sa crtanim likovima “Statovac” je lider u proizvodnji rančeva omiljenih  klubova “Crvena  zvezda “ i “ Partizan”. Ponudu čini kompletnom pernica, sveska, torba za patike, olovka ,gumica, šolja, sa grbom vašeg kluba. Rančevi se prave u dve veličine za predškolce I školsku decu.

SWISS Business – rančevi za poslovne ljude. Rančevi visokog kvaliteta prilagodjeni potrebama poslovnog čoveka. Ime i marka ranca je garant kvaliteta.

Explorer rančevi

Rančevi 2 u 1. Odlična ponuda dva ranca u jednom. Lako možete da dobijete dva potpuno nezavisna ranca . Manji koji može da se nosi na izlet, trening, i drugi veći za školu. Glavni “nedostatak“ ovih rančeva je što su praktično neuništivi.

“Target” – Kvalitet na prvom mestu

Osim školskih rančeva u ponudi imamo rančeve za slobodno vreme.

Predškolski rančevi

Najslađe “muke” nastaju kod izbora predškolskog ranca. Prosto su neodoljivi. Krase ih likovi crtanih junaka, radjeni u 3d varijanti, koji ne krase samo rančeve nego i sveske, pernice, olovke koferčiće za blok. Važno je istaći da veličina ranca odgovara formatu sveske A4.

Pogledajte ponudu školskih rančeva

Torbe

Veoma je teško odoleti ponudi torbi na rame.

Pravljene su da se dopadnu kako svojim dizajnom tako i da pruže udobnost, komfor i odgovore potrebama bilo da ih nosite u školu, teretanu ili u slobodno vreme.

Odlikuje ih visoko kvalitetan, vodootporan materijal.

Nudimo Vam veliki izbor dezena i sigurni smo da će vam se bar jedna dopasti. Namenjene su za školsku decu, za starije, za sport, slobodno vreme za laptop.

Sve torbe su pravljene tako da odgovaraju A4 formatu,imaju veliki broj pregrada koje Vam omogućavaju da dobro organizujete prostor.

Torbe se zatvaraju ČIČAK trakom, rajfešlusom ili magnetom. Kod nekih modela moguće je dobiti potpuno „novu“ torbu okretanjem poklopca  sa dva lica.

Imamo izuzetno veliki izbor torbica za devojčice. Krase ih slike omiljenih Disney junaka, primamljivog su izgleda, ukrašene gliterom, atraktivnih boja privlačene malim princezama.

Školski pribor treba i da zadovolji estetske potrebe, tačnije da se deci svidi i da uživaju dok ga koriste.

Pernice

Sveske

Ponuda sveski je izuzetno velika kako u izboru dezena tako i po kvalitetu papira i dizajna korica.

„FROZEN“,  „MINEY“ , „GORJUSS“ , „STAR WARS“, „MINNIONS“ , „DISNEY“, „CATALINA ESTRADA“.Sve su to kolekcije sveski koje prati isti ranac,pernica i torba za patike.

Sveske su u velicinama A4 i A5,mekih i tvrdih korica,sa pred listom,različitih linijatura:dikto,karo,latajn.

To su kolekcije koje su uglavnom namenjene mladjoj populaciji čijoj lepoti ne mogu odoleti ni najstariji – bude nam želju da opet sednemo u školske klupe.

Sveske, školski pribor, Knjižara Čičak, Zvezdara, Borča

Korice sveski ukrašene su UV lakom,gliterom.U ponudi su sveske koje su do kupaca našle put prevashodno svojim kvalitetom i izborili se za mesto na tržištu, a to su sveske domaćih proizvodjača.

„Lastva“ , „ Pero“ , „Ace co“ , „Opimum“ sve ove sveske radjene su od papira 80gr,sa pred listom,imaju margine,korice su od 200-220gr papira na kojima su motivi koji svojim izgledom privlače

pažnju a izbor motiva  je izuzetno veliki tako da i najzahtevniji kupci mogu pronaći ono što žele.Motiva ima za sve uzraste i afinitete.

Studenti obicno kupuju svesku koja je vezana spiralom sa velikim brojem listova,različite linijature,to je sveska koja ima i linije i kvadratiće,ukoričena tvrdim koricama,njihovi motivi su svedeni u jednu do dve boje.

Osim sveski sa spiralom u velicinama A6,A5 i A4,tu su ukoričene sveske različitih motiva,sa različitim brojem strana od 80-500 u veličinama A4 i A5.Osim klasičnih sveski različitog poveza i veličina tu su sveske sa kockicama u velicini 1×1 cm.

Školski pribor za pisanje

Pribor za pisanje obuhvata:

– grafitne olovke –

– tehničke olovke –

– hemijske olovke –

– naliv pera –

– gumice –

– rezače –

 

Kada kažemo olovka najčešće mislimo na grafitne olovke, tj. na uski drveni “omotač” koji štiti grafit pomoću koga ostaje trag na papiru. Taj grafit se vremenom troši i nezamenjiv je. Grafitne olovke mogu biti različite tvrdoće koja je naznačena na samoj olovci. Olovke sa više gline u grafitu su tvrđe, a olovke sa više ugljena u grafitu su mekše.

Na osnovu tvrdoće olovke se mogu klasifkovati na sledeći način:

9H, 8H, 7H, 6H, 5H, 4H, 3H, 2H, H, F, HB, B, 2B, 3B, 4B, 5B, 6B, 7B, 8B, 9B

Postoji veliki broj različitih proizvođača koji se zalažu da proizvodnja bude drugačija i da školarci izaberu baš njihov pribor za pisanje. Iz ponude izdvajamo:Tvrđe olovke se koriste za tehničke crteže, srednje olovke su multifunkcinalne, a mekše olovke se koriste za umetničke crteže.

Pribor za pisanje, Knjižara Čičak

Staedtler

Staedtler olovka je heksagonalnog oblika, izdvajamo:

  • Noris različite tvrdoće
  • Noris HB sa gumicom
  • Noris eco
  • Wopex
  • Norica HB
  • Norica HB sa gumicom
  • Minerva HB
  • Minerva HB sa gumicom

Maped

Black peps olovke sa gumicom ili bez, karakteristične su po svom triangularnom obliku, koji omogućava lakše držanje, a naročito ako pisanje traje duži vremenski period.

Faber Castel

Dizajneri su u ovom slučaju otišli korak dalje kada su u pitanju grafitne olovke. Osim već prepoznatljivih crnih tačkica na  FC GRIP  olovkama koje sprečavaju klizanje prstića za vreme držanja olovke , oni su napravili olovke sa hologramskim tačkicama, tzv. FC GRIP SPARKLE olovke  koje podstiču kreativnost. Olovke su dostupne u više boja i tvrdoća, a najčešće 2B i HB, koje spadaju u srednje tvrde olovke. Osim  ove dve vrste dotupne su i FC NATURAL HB sa gumicom.

Stabilo

Grafitne  olovke  koje su u najčešće u upotrebi su fluorescentne HB, zbog atraktivnih boja koje su veoma popularne. Takođe ih ima u različitim tvrdoćama. Osim standardnih grafitnih olovaka dostupne su i olovke za levoruke i desnoruke koje su sve popularnije jer znatno olakšavaju pisanje, a prema nekim istraživanjima došlo se do zaključka da deca koja su koristila stabilo olovke za levoruke/desnoruke mnogo lepše pišu.

Bic

Grafitne olovke ovog proizvođača karakteristične su jer su u nekom stepenu savitljive. Prepoznatljive su zbog zelene boje, sa gumicom ili bez, sa belim “omotačem” oko grafita, ili u drugim bojama ali sa crnim “omotačem” oko grafita.

U ponudi su još i olovke: KOH-I-NOR, JUNIOR, SCOOL, CONECT i mnoge druge.

 

Tehničke / patent olovke

Osim grafitnih olovaka postoje i tehničke olovke/patent olovke  koje mogu biti metalne, plastične ili kombinovano. Za razliku od grafitnih olovaka, ovde grafit može da se zameni, a olovka ostaje. Postoje patent olovke 0.3mm, 0.5mm, 0.7mm, 0.9mm i druge u zavisnosti od debljine mine koja je potrebna. Najpoznatiji proizvođači kojima mi raspolažemo su: STAEDTLER, PILOT, FABER CASTEL, PENTEL, MAPED, KOH-I-NOR,SCRIKS… Poslednjih godina na tržištu su se pojavile AUTOMATIC minarice koje nije potrebno dodatno pritiskati da mina izađe, već se sama pomera tokom pisanja.

Hemijske olovke

Neizostavni deo pribora za pisanje čini hemijska olovka. Postoje klasične i gel hemijske olovke-roleri. Gel hemijska olovka sadrži minu sa tečnijim mastilom i ostavlja trag kao naliv pero,a mastilo se suši različitom brzinom od olovke do olovke. Najčešće su u upotrebi gel hemijske olovke sa tragom 0.5mm i 0.7mm. Različita klasifikacija hemijskih olovaka zasnovana je na raspodeli  po boji, po debljini traga koji ostavlja i sl. Kada je u pitanju boja, najčešće se koriste plava, crvena, crna, a prisutne su još i roze, zelena, lila, oranž… Neki od najpoznatijih proizvođača su: SCHNEIDER, PILOT, PARKER, PENTEL, ERICH KRAUSE, CENTRUM, JUNIOR, SCOOL i sl. Porastom broja ljudi koji koriste pametne telefone,  proizvođači su došli na ideju da na vrhu ovih olovaka dodaju i gumirani deo za lakše i brže korišćenje  telefona, a izdvajamo još i napredak kada je u pitanju proizvodnja ergonomskih hemijskih olovaka. Za pismene zadatke najčešće se koristi PILOT ROLLER FRIXION, koji na vrhu ima gumicu koja može da obriše mastilo, a koja radi po principu zagrevanja trenjem, a porastom temperature gubi se mastilo. Dostupan je u više boja i  prepoznatljivog je dezena.

Svaki od proizvođača ima i skuplju varijantu hemijskih olovaka koje se kupuju uglavnom za poklon. Mine iz ovih olovaka su uglavnom zamenjive.

 

Naliv pero – penkalo

Bez obzira što naliv pera sve češće zamenjuju roleri, zbog lakše manipulacije, u nekim školama su naliv pera  još uvek obavezna. Postoje naliv pera na patrone i na mastilo, ali su patrone daleko upotrebljivije. Trag na papiru ostaje pod dejstvom gravitacije i kapilarne pojave. Mastilo je na bazi vode i može se obrisati pomoću brisača za mastilo. Za pisanje penkalom potreban je minimalan pritisak. Još uvek su idealan poklon u mnogim prilikama. Najpoznatija su: PILOT, PARKER, MAPED, STABILO, SCHNEIDER, JUNIOR, SCOOL…

STABILO EASY roler je postao u mnogim školama obavezan pribor za pisanje, zbog svog ergonomskog oblika i zato što postoji i za levoruke što je olakšavajuća okolnost. Atraktivnih su boja zanimljivih kako deci tako i odraslima.

 

Gumica

Nešto što smo napisali čak i grafitnom olovkom nemoguće je izbrisati ukoliko ne postoji gumica. Upotreba gumice sve je češća, pa je nekad u obrazovnim ustanovama ograničeno korišćenje da se deca ne bi oslanjala na mogućnost da često brišu napisano, već da prvo osmisle šta će napisati. Postoje različiti oblici, boje i veličine gumica. Najčešće su bele,u obliku kvadra, ali ima i rozih, plavih, u oblicima različitih predmeta i likova. Za razliku od belih postoje i crne gumice koje ostavljaju manje smeća nakon brisanja. Za tehničko crtanje postoje gumice koje su velike preciznosti brisanja, jer su u obliku olovke i zarezuju se kao  olovka. Za stručne škole koriste se gumice velike mekoće. Osim za grafitne postoje i gumice za hemijske olovke.

Najpoznatiji proizvođači su: STAEDTLER, MAPED, ROTRING, JUNIOR, SCOOL, FABER CASTEL.

 

Rezač

Rezač se koristi za grafitnu olovku i neizostavni je predmet u svakoj pernici. Postoje rezači bez kantice, sa kanticom, metalni i plastični, rezači u kombinaciji sa gumicom, ali je najvažnije kakav je metalni deo rezača koji se koristi za rezanje.

Poznati proizvođač rezača KUM, ponudio je rezače koji imaju metalni deo- nožić pod određenim uglom što se pokazalo kao veoma efikasno. Osim rezača samo za olovke standardne debljine, postoje i oni koji su kombinacija dva rezača, pa čak i rezača za minu 2mm.

Najpoznatiji proizvođači su: STAEDTLER, MAPED, JUNIOR, SCOOL, FABER CASTEL.

 

Školski Pribor za crtanje

Crtanje je osnovna aktivnost većine mališana, a pribor koji upotrebljavaju je različit. Šta će mališani odabrati kao osnovno sredstvo za rad zavisi od interesovanja.

U osnovi svakog crtanja je olovka i za crtanje se upotrebljavaju olovke veće mekoće. Olovka svojim grafitom ostavlja trag, koji se briše gumicom. Postoje olovke različite mekoće, a najčešće su u upotrebi: STABILO, STAEDTLER, JUNIOR, FABER CASTEL i dr.

Ukoliko je srce olovke u boji onda se naziva drvena bojica. Drvene bojice u pakovanju imaju najčešće 12 boja, a neretko 18, 24, 36, 48 boja. Mogu biti triangularne i heksagonalne. Osim standardne debljine drvenih bojica, postoje i JUMBO koje su deblje i duže traju.

Kod nas možete kupiti i drvene bojice sa gumicom, pri čemu svaka bojica posebno na vrhu ima gumicu. Najznačajnije su STAEDTLER sa gumicom. Iz ponude izdvajamo i duga bojice pri čemu se svako bojica sastoji od nekoliko boja, a proizvođač je KOH-I-NOR. Bojice koje kod nas možete kupiti su: STAEDTLER, BIC, STABILO, MAPED, JUNIOR, SCOOL i KOH-I-NOR.

Za razliku od olovaka koje razlikujemo po tvrdoći, drvene bojice se ne mogu klasifikovati na taj način jer su one isključivo meke, i koriste  papir kao podlogu. Drvene bojice se pakuju u kartonska , plastična ili metalna  pakovanja, a sve češće su u upotrebi drvene bojice koje se uz dodatak vode koriste kao akvarel. Prodajemo ih na komad i u pakovanju.

STABILO bojice kao jedne od najpoznatijih u ponudi imaju bojice za levoruke i desnoruke što značajno pojednostavljuje njihovu upotrebu. Značajan pomak napravljen je u proizvodnji kada je u pitanju višestruka upotrba jedne bojice, jer su dostupne WOODY 3u1 bojice koje su i voštane i drvene i vodene.

Školski pribor nije potpun ako ne sadrži kvalitetan pribor za pisanje i crtanje.

Flomasteri

Koriste se kao jedan od najčešćih pribora za crtanje. Takođe su dostupni pojedinačno i u pakovanju. Pakovanja sadrže od 6 pa do 12, 18, 24, 36 ili 48 boja. Osim standardnih  postoje i jumbo flomasteri koji su trajniji. Bitna karakteristika flomastera na koju obraćaju pažnju svi oni koji su u kontaktu sa njima je da su perivi. Mastilo u flomasterima napravljeno je na bazi alkohola. Najznačajniji proizvođači su: STAEDTLER, BIC, STABILO, MAPED, JUNIOR, SCOOL, KOH-I-NO,GIOTTO.

Pribor za crtanje i pisanje, školski pribor, Knjižara Čičak

Kada su u pitanju inovacije STABILO je na vodećoj poziciji. Njihovi flomasteri sadrže jednu plastičnu vrpcu pomoću koje se svi flomasteri drže zajedno i nemoguće ih je izgubiti, što je veoma pogodno za putovanja. Kada je u pitanju GIOTTO izdvajamo mirišljave flomastere , magic flomastere koji u svom pakovanju sadrže magični, beli flomaster pomoću koga svaka boja dobija drugu nijansu, i flomastere sa šljokicama.

STAEDTLER ima flomastere sa dva vrha, pri čemu su u pitanju iste boje sa različitim debljinama traga, a MAPED, na primer,  ima flomastere sa dva vrha ali su u pitanju dve različite boje sa istom debljinom traga.

Voštane boje

Izbor najmađih jer su najbezbednije za upotrebu. Obično su u obliku štapića. Mnogi ih nazivaju pastelama iako su  prave pastele samo suve pastele, a ne uljane ili voštane . Pastele su zapravo bele krede pomešane sa bojom u prahu. Mnogo lakšu upotrebu omogućava moderni dizajn koji podrazumeva plastični omotač i odvijanje voštane boje prilikom upotrebe, jer se u suprotnom mnogo lakše lome imajući u vidu da su zaštićene samo papirnim omotačem. Zbog velikog interesovanja roditelja proizvedene su voštane bojice koje su bezbedne čak i za bebe jer ne sadrže štetne materije. STAEDTLER, JUNIOR, CENTRUM su najzastupljenije kod nas.

Pakovanje sadrži 8, 12 i više boja.

GEL VOŠTANE BOJE  su mekše i mogu se koristiti za staklo. Fluorescentnih su boja, a pakovanja su plastična veoma atraktivne forme. Najpoznatije su FABER CASTEL.

Osim crtanja na koje pomislimo kada mislimo na najmlađe, postoji i TEHNIČKO CRTANJE, za koje se koristi olovka veće tvrdoće  zbog preciznih linija, jer je poznato da pomoću olovaka veće mekoće možemo povlačiti linije različitih debljina što omogućava stvaranje različitih nijansi, tj. senčenje.

Kao pribor za tehničko crtanje koristi se tabla za tehničko crtanje, od kojih su najpoznatije ROTRING, zatim lenjiri, ravni ili trouglovi, šestari, uglomeri, krivuljari.

Od lenjira izdvajamo lenjire različitih dužina od 15cm-50cm, a kada su u pitanju trouglovi postoje dve vrste od 450 i 600, a uglomeri mogu biti 1800 i 3600. Najčešće su od plastike i providni , da bi se imao bolji pregled. Najpoznatiji proizvođači lenjira su ROTRING, MAPED, CENTRUM, UNIVERZAL, SCOOL, JUNIOR. 

Šestari su dostupni u pakovanju sa minicama ili bez njih i to su najjednostavnije varijante koje koriste mlađi osnovci, ali postoje i pakovanja koja u sebi sadrže i rezervne delove, kao mogućnost da se neki delovi zamene drugima. Postoje plastični ili metalni. Šestari koriste minu od 2mm, a sve češće se koriste i šestari čija je mina debljine 0.5mm. Kod MAPED-ovih šestara cela olovka može da se inkorporira u konstrukciju šestara. Osim MAPED-ovih, popularni su i ROTRING, STAEDTLER, UNIVERZAL JUNIOR, SCOOL.

Školske sitnice

Ukoliko imate nekih nedoumica ili želite da se raspitate kakav je određeni školski pribor slobodno nas kontaktirajte. A takođe naša vrata su Vam otvorena, pa svratite, pogledajte, posavetujte se i napravite pravu odluku. 🙂

Subscribe to Our Newsletter

2024