Igračke

Detinjstvo je najbezbrižnije doba u životu jednog čoveka. Dete najviše voli da se igra i igračke i sama igra ga čine srećnim i zadovoljnim. Kroz igru deca uče, tako da igračke mogu biti i veoma poučne.

Knjižare Čičak u svojoj ponudi imaju raznovrstan asortiman igračaka. Ako ne znate šta Vam tačno treba dovedite svoje dete i ono će Vam pomoći u izboru. 😉

Lutke

Još uvek neprevaziđene igračke za devojčice, i još uvek idealan poklon su lutke, jer su to igračke koje su uglavnom u obliku ljudi, mada u trendu su različiti crtani likovi pa se po uzoru na njih prave i lutke koje postaju pravi hit među najmlađima.

Najčešće se proizvode od livene plastike ili vinila. Za najmlađe su najatraktivnije lutke bebe i bezbedne su za upotrebu jer nemaju ni sitne delove ni kosu. U velikom broju slučajeva bebe su na baterije pa izgovaraju neke od osnovnih reči ili plaču i smeju se. Mogu biti različite veličine od najmanjih pa do veličine prave bebe.

Za starije devojčice barbike su prava atrakcija, a DISNEY lutke su najpopularnije.

Igračke, lutke, Knjižara Čičak

Nekima mogu čak i da se savijaju ruke i noge, neke su u kombinaciji sa automobilom, uz neke se dobija i dnevna soba, ali skoro svaka ima rezervnu odevnu kombinaciju, što devojčicama omogučava da same kreiraju izgled svoje omiljene lutke. Sve češće se prodaju samo odela za lutke ili recimo krevet, ormar, i drugi delovi nameštaja.

Veoma česte su I lutke sa krilima, pri čemu su ta krila pokretljiva.

U skladu sa današnjim potrebama I porastom broja kućnih ljubimaca proizvode se i ljubimci za lutke.

Sve ređi, a sve dragoceniji poklon su krpene lutke. Napravljene su od materijala i mnogo su mekše pa podsećaju na plišane igračke.

Vozila

Igračke za dečake koje ne izlaze iz mode su automobili. Postoje plastični, i mnogo skuplji ali i trajniji metalni. Dečaci razlikuju i one najređe modele, iako su sasvim mali. Najpoznatiji su BURAGO automobili.

Kada su automobili u pitanju postoje i oni kojima vrata mogu da se otvore, ili oni koji su zvučni ili imaju svetlosne efekte.

Za najmlađe nudimo automobile i druga prevozna sredstva iz programa WOW IGRAČAKA, koje su bezbedne za korišćenje jer su dozvoljene već od 1,5 godine, jer je čvršća plastika i ivice su zaobljene, pa nema opasnosti da će se dete povrediti.

Stariji dečaci mnogo češće upotrebljavaju automobile sa daljinskim pomoću kojeg sami upravljaju svojim omiljenim modelom.

Osim automobila, postoje i druga vozila koja nisu nista manje značajna od automobile. Najčešće su to kamioni, mešalice, bageri, vatrogasni kamioni, hitna pomoć, koji imaju prateće zvučne i svetlosne efekte, pa je doživljaj kompletan.

Plišane igračke

Idealan poklon za svaku priliku. Kao što sam naziv kaže, napravljene su od  pliša, a mogu biti napravljene od platna ili drugog tekstila. Pune se razičitim vrstama materijala, ali u novije vreme vodi se računa da to budu antibakterijski materijali. Kupuju ih i za decu i za starije, kada je 8.mart , Dan zaljubljenih i sl. Najčešće su mede, a postoje i žirafa, ovca, pas, mačka …Naročito su interesantne one koje se kreću ili su zvučne. Po veličini ih ima raznih, pa su neke čak i veće od naših najmađih kupaca.

Edukativne igračke

Kocke

Nezaobilazni deo odrastanja svakog deteta su kocke, počev od onih soft, pa do najsitnijih lego.

Pomoću kockica se razvija motorika i podstiče kreativno mišljenje i razvoj.

CLEMMY BABY KOCKE su namenjene najmlađem uzrastu jer su meke čime se sprečava mogućnost da se deca povrede, velike su i bezbedne jer se isključuje mogućnost da ih deca progutaju. Postoje u različitim oblicima i različitih boja, što omogućava bolje zapažanje kod dece. Osim ovih velikih kocki, koje ne moraju uvek da budu soft, postoje i LEGO kocke namenjene različitim uzrastima 2-5 ili 6+.  Za decu starijeg uzrasta lego kocke predstavljaju izvor novih ideja i kreativnosti jer im omogućavaju da sami osmisle model automobila, robota i sl. Postoje lego kocke koje pokrivaju različite oblasti, automobile,  avione, sve popularnije STAR WARS lego kocke. Postoje i lego kocke za devojčice koje su uglavnom predviđene za formiranje dvoraca, prodavnica i salona za ulepšavanje.

SLUBAN kocke su po formi i dimenzijama kao lego kocke, i sve su popularnije zbog bolje dostupnosti i pristupačnijih cena. Uklapaju se u lego kocke i kvalitetno su napravljene.

Igračke, Knjižara Čičak

Kreativni setovi za dečake i devojčice

Za podsticanje kreativnog mišljenja i  razvoja logike kod dece najpopularniji su kreativni setovi. Pomoću njih deca razvijaju maštu, prave različite kombinacije i kreiraju sopstveni stil. Naročito su za devojčice popularni kreativni setovi za pravljenje nakita, koji uključuju različite perlice, končiće ili druge materijale za povezivanje perlica. Osim kreiranja nakita, postoje i kraetivni setovi koji omogućavaju krojenje odeće za lutke i slično. Za dečake izdvajamo setove  koji u sebi sadrže delove određenih maketa npr.aviona, automobila. Najznačajniji su setovi koji u sebi sadrže delove i materijale za pravljenje naočara, različitih životinja, torbica, ukrasa za jelku, za pravljenje čestitki. Neki od setova sadrže I ramove za sliku i crtež popularnih junaka, kao i pribor za bojenje, pa se na kraju dobija uramljen crtež omiljenog junaka.

Pečati su takođe važan deo odrastanja svakog deteta, kao i plastelin koji se prodaje kao pojedinačan ili u pakovanju od više boja. Postoji antibakterijski koji je sve populrniji, kao i plutajući koji se koristi za kreativne radionice i kao dekorativni pribor jer ne može da potone zbog manje gustine od gustine vode. Modlice i pribor za oblikovanje plastelina su vrlo često deo seta.

Osim setova, postoje i prateći materijali kojima se dopunjuje aktivnost, kao što su lepak sa šljokicama, šljokice, stikeri, plišane žičice, štipaljkice, ukrasni seloptejp i sl.

Lopte

Leto je vreme kad su lopte najprodavaniji artikal. Postoje različite veličine i težine u zavisnosti od materijala od koga su napravljene. Mekane loptice su rezervisane za naše najmlađe posetioce jer su najbezbednije. Za nešto starije mališane popularne su veće, ali lakše lopte sa likovima omiljenih Disney junaka ili lopte koje nisu licencirane, ali atraktivnih boja i znatno povoljnije.

Fudbalske i košarkaške lopte takođe imamo u ponudi, a propagiranjem druženja i boravka u prirodi sve su aktuelnije.

Iz ponude izdvajamo loptice za badminton, pingpong, skočice

Guralice

Olakšavajuća okolnost za mnoge roditelje je što postoje guralice. Najznačajnije su šetalice i guralice u vidu tricikla.

Šetalice su korisne od trenutka kada deca treba da prohodaju pa se koriste i kao jedan od načina da se ojačaju mišići i time olakšaju prvi koraci. Šetalice su zvučne što ih još vise privlači.

Iz ponude izdvajamo i tricikle koji su u plavoj ili roze boji, za dečake ili devojčice.

Postoji drška pomoću koje roditelji upravljaju triciklom, dok deca imaju mesto da smeste noge dok ne porastu dovoljno da dohvate pedale, a tada pojedini delovi mogu da se skinu i da deca sama upravljaju, čime se razvija osećaj ravnoteže  prostornog orijentisanja.

Kofice

Neizostavni su deo svakog letovanja, a napravljene su od plastike i lake su za korišćenje. Vrlo često dno kofice ima formu zamka pa je na pesku prava atrakcija. Uz koficu se pakuju lopatica i grabuljice, ili sito, a deca kada ih biraju, biraju ih prema slici junaka kojeg najviše vole.

Društvene i edukativne igre – savršen poklon za svaku priliku

Ono što izdvajamo i što kod nas možete naći to su razne društvene igre za sve uzraste. Trudimo se da za Vas nabavimo sve što je trenutno aktuelno i zabavno. To su strateške,  logičke, zabavne, porodične i edukativne igre.

U ponudi imamo i društvene igre pomoću kojih  se deca  upoznaju sa istorijom, kulturom i tradicijom Srbije, kao što su: putevima Svetog Save, pustolovna istorija ( obuhvata i pitanja o Evropi) , pustolovna geografija, i po prvi put– monopol Srbija. Od  društvenih igara još izdvajamo: deca i saobraćaj, razigrani bukvar, vesela matematika, mozaik, kvizove iz različitih oblasti…

Za mlađi uzrast izdvajamo i nezaobilazne  puzzle sa poznatim Disney junacima sa različitim brojem puzli od 30, 60,100, 160 delova i za odrasle puzzle sa velikim brojem delova od 1000-3000.

PLAYLAND

Poznata grupa društvenih i edukativnih igara među kojima su najpoznatije:

PLAY LAND-ČUDA SVETA

Porodična edukativna igra koja sadrži 60 pitanja i 120  odgovora . Igra je za uzrast 8+ i pruža zabavu u slobodno vreme.

PLAYLAND-ISTORIJA SVETA

Igra je dizajnirana za odrasle osobe i decu stariju od osam godina. Zahteva da igrači imaju ne samo sreću nego i znanje.

PLAYLAND-PUT OKO SVETA

Izuzetno zanimljiva za sve uzraste, porodična, edukativna i obrazovna igra.

PLAYLAND-BEZBEDNOST ili svet saobraćajnih znakova omogućava deci da nauče šta označavaju pojedini saobraćajni znakovi i kakve prednosti ili ograničenja daju pešacima i vozačima.

PINO PROGRAM

Pino program je poznat po materijalu od kojeg su napravljene razne vrste igračaka i društvenih igara, po nama dragocenom materijalu – drvetu.

NTC sistem učenja

NTC sistem učenja je specifičan program učenja za edukaciju roditelja i predavača koji usvojeno znanje i veštine mogu da primene u svakodnevnoj  aktivnosti  u radu sa decom, tj.ovaj sistem učenja pomaže deci da se trude da razmišljanjem sami reše određenu problematiku. Pino program u svojoj kolekciji sadrži igre sa NTC sistemom učenja, a od igara poznate su: aktiviti kocka, didaktička kocka, ludo game, asocijacije

Aktiviti kocka

Igra koja je predviđena za najmlađi uzrast tj.za decu od 2+, ona je podeljena na više celina, svaka strana kocke je različita. S jedne strane se nalaze geometrijski  oblici, s druge računaljka sa raznim dodacima za igru do numeričkih simbola. Svaka aktivnost pospešuje koncentraciju i polako osvešćuje logičke postupke.

Didaktička kocka

Sredstvo za igru pomoću kojeg dete uči da raspoznaje oblike, boje, odnos veličina, razvija finu motoriku i preciznost.  Ova kocka je takođe za najmlađi uzrast.

Ludo game

Društvena i edukativna igra koja se igra po istom principu  kao i čoveče, ne ljuti se, samo što je prednost ove igre takva da su figure sa različitim zastavama te će deca najlakše kroz igru naučiti nove detalje o državama i njihovim obeležjima.

Muzičke igračke

 

Ukoliko imate nekih nedoumica ili želite da se raspitate u vezi igračaka slobodno nas kontaktirajte. A takođe naša vrata su Vam otvorena, pa svratite, pogledajte, posavetujte se i napravite pravu odluku. 🙂

Subscribe to Our Newsletter

2024